Nagyon vicces képek megtalálásának módszere

Ha a Facebookra való, nagyon vicces képeket keresel, jó helyen jársz. Ha régi motoros vagy a pályán, sok-sok Facebook-oldalt kezeltél, akkor sem érdemes sebesen elhajtanod e cikk mellett. Ha a három ingyenes képeket (is) tartalmazó képgyűjteményt, melyet alább találsz, használtad már, még akkor is lehet, hogy akad számodra is új tudnivaló ebben a blogposztban.

vicces üzletemberek

Három forrás, ahonnan jó minőségű, ingyenes és jogtiszta fotókat tölthetsz le

PEXELS

UNSPLASH

FLICKR

A vicces képek beszerzésének lépései

Ha ezeknek a közösségi képgyűjteményeknek a keresőjébe beírod angolul, hogy „funny pictures/ photos”, akkor sem biztos, hogy elég képre lelsz. Nem is kereséssel, hanem egy kis gondolkozással kell neki látnod humoros fotók megtalálásának. Írd össze először, hogy milyen célcsoportnak számod az ötletes képeket! Utána pedig…

Készíts mappákat a számítógépedben képeknek!

Ha megvannak a célcsoportod tagjai, akik lehetnek például KKV-k vezetői, akkor gondold át, hogy az ő mindennapjaik milyen helyzeteket teremtenek, majd készíts ezeknek a helyzeteknek egy-egy mappát a számítógépedben. Gondolom, ebből arra következtetsz, hogy akkor most megvannak a keresőszavak, amelyeket a képgyűjtemények keresőjébe kell írni. Szerintem, nem kell beírni a képgyűjtő oldalak keresőjébe semmit. Akkor mire jók a mappák? Egyrészt rendszerezik az ötelteidet, másrészt ide gyűjthetted majd a képeidet. Akkor mi történjen ezután?

Találj bármilyen témájú vicces képet és töltsd le őket a mappáidba!

Nem a keresőt, hanem a képgyűjtemények témák szerinti felosztását kell megtalálnod. Jelen esetünkben ez a „business”. Nos, itt kell körülnézni. Ha lesz egy üzletemberekről készült vicces kép, akkor azt gyorsan töltsd le és mentsd el az annak való mappádba. Utána pedig írd föl gyorsan a vicces kép készítőjének nevét! Miért?

Írd föl a szerző nevét és keress rá minden ingyenes képforrásnál!

Mert azt figyeltem meg, hogy aki készít egy vicces képet vagy videót, az hamarosan kedvet kap egy második, harmadik… sokadik nagyon vicces kép elkészítéséhez is. Nos! Keressük meg ennek az embernek az összes képgyűjtőben a saját fiókját, és ott ismét találunk vicces képeket.

Ha pedig erőt érzünk magunkban…

Van még egy vicces kép- és videóforrás. Ez a saját fejünk. Tudom, nem mindenki született képalkotó elmével, de azt is tapasztalom, hogy mégis vannak, akik ebben ügyesek, csak esetleg még nem próbálták. Nekik érdemes tanulniuk a „már nagyoktól”. A mestereket sem nehéz megtalálni, mert gyakran saját Flickr fiókjukban is megemlítik, hogy vannak oktató anyagik. Én nem is olyan régen találtam rá Adrian Sommeling oktató anyagjaira, amelyek megfizethetők.

Ha használod a most megismert módszert…

Ha használni fogod ezt a röviden leírt módszert és sikeres leszel, talán érdemes eljönnöd valamelyik tartalommarketing képzésre. Ha ez érdekel, iratkozz föl a hírlevelemre! A képkereséshez sok sikert!