Online képszerkesztők

Ingyenes online képszerkesztők

Közismert tény, hogy azok az online szolgáltatások, amelyek ingyenesek, vagy reklámmal telik vagy van fejlettebb, de fizetős változatuk vagy egy közösség közös alkotásai. Ez utóbbi esteben gyakran adakozni lehet a közösségnek. A helyzet az online képszerkesztők esetében sincs másképp. Örömmel írom azonban, hogy ilyen feltételek mellett is van több jó, ingyenes, de mégis értéket képviselő online képszerkesztő. Ezeket a képszerkesztőket most, az előbb leírt kategóriákban mutatom be.

fact checker

Reklám nélküli online képszerkesztők

Canva

A Canva az egyik kedvenc online képszerkesztőm. Az ingyenes változata is kiváló. Lehet vele minden fontos közösségi médiumhoz előre méretezett „vásznat” találni. Nem szokott romolni a kép minősége, ha a vásznon nagyítjuk. Ingyenes színes háttereit is sokféle képpen lehet variálni. A képen felirat is könnyen elhelyezhető. 

Picmoneky

Ennek az online képszerkesztőnek az az előnye, hogy könnyen készíthető vele kollázs. A feliratozásra is van lehetőség. Ingyenes változata kevesebbet tud mint a Canva-é, de a két képszerkesztő ingyenes verziói szinte mindent lehetővé tesznek, amire egy Facebook-poszt képénél, képeinél szükség van.

Reklámmal ellátott ingyenes online képszerkesztők

Fotostars

Ha kezdő fotós lennék, a képek följavítására biztos, hogy ezt használnám. Minden olyan trükk, amit a hagyományos, papír alapú fotós előhívás során lehet csinálni, megcsinálható vele. Itt ugyan nem lehet kollázst készíteni, de feliratot lehet a képre rakni. Nagyon jól oldották meg a reklám elhelyezését is. Csak a főoldalon van egy banner.

Befunky

Ez egy nagyon sokoldalú online képszerkesztő. Nagyjából annyit tud, mint a Canva és a Picmonkey fizetős változatai – és mindezt ingyen. Viszont roppant zavarók a reklámok. Ha nem szeretnéd látni őket, akkor fizetned kell.

Képszerkesztés mobilon

Snapseed

No, ezt nagyon fogod szeretni. A Snapseed letölthető okostelefonra. Ha olyan üzletágban készítesz tartalmat, amekyben sokat lehet eseményeket fotózni és belőlük könnyű Facebook-posztokat vagy Pinterest-posztokat kreálni, akkor az egy nagyon hasznos, könnyen megtanulható képszerkesztő eszköz a számodra. Hogy mennyire ügyes alkalmazás, azt mutatja, hogy a Google megvette. Szerintem, ki lehet találni, hogy melyik funkciója hogyan működik, de a Google ad hozzá laptopon  elérhető, olvasható részletes használati utasítást.

Képek letöltése

Unsplash

Rendben van, gondolhattad, de honnan szerezzek hozzá képeket, amelyeket majd online szerkesztek. Nos! Sok ingyenes képletöltést adó hely van a weben, de igazán igényes, jó minőségű fotó kevés az ilyen helyeken. Ha nem magad fotózol, akkor érdekelhet az ingyenes képek letöltésének forrása. Én az Unspash-t ajánlom.

Kérdések képeke letöltésével és online képszerkesztőkkel kapcsolatban

Ha ezek után kérdéseid maradtak, kérlek, írd meg őket egy hozzászólásban és igyekszem rájuk válaszolni.