A témafigyelés 3 ingyenes és kiváló eszköze

Gondolom, nem kell magyaráznom, hogy miért fontos egy blogger számára a témafigyelés. A blogger, akkor jó, ha témájában napra kész ismeretekkel rendelkezik, de ezeket az ismereteket tovább tudja fejleszteni. Sok esetben nem csak az fontos, hogy miről ír a konkurencia. Azt is jó tudni, hogy a célközönségünk által olvasott portálok egy-egy témában miről és hogyan adnak hírt – ekkor megtudhatjuk, hogy nem szakemberek, hanem újságírók hogyan értelmezik és teszik közzé egy-egy szakma fejleményeit. Gondolom, nem kell magyaráznom, hogy néha a hírlapírók is tévednek. Rendben, de honnan válunk szuper tájékozottakká?

Ha minden cikk érdekel és van még hely a postafiókodban

Témafigyelésre a legtöbben a Google Alerts eszközt használják. Használata egyszerű, csak egy Google-fiók kell hozzá. Megadsz olyan szavakat, amiről tudod, hogy lesznek a tömegmédiában és más online felületeken hírek, és a Google Alerts küld neked róluk értesítést a Gmail fiókodba. Természetesen szabályozni tudod, hogy ez milyen rendszereséggel történjen.

Mi van a Google Alerts-en kívül? A Talkwalker!

A Talkwalker úgy hirdeti magát, hogy ő jobb mint a Google Alerts. Ebben a kérdésben – jobb-e vagy sem – nem kívánok állást foglalni. Ide teszek azonban egy képet, mely megmutatja, hogy milyen sok jó találatot ad arra, hogy közös képviselő. Azért éppen erre a két szóra kerestem rá, mert keresem azokat a problémákat, amelyek a közös képviselők és a lakók között vannak, mivel írom a Társasházak Szolgálatában című blogot. Érdemes megnézned, hogy a te blogod témájában mit ad ki a Talkwalker és utána eldönteni, hogy használod-e vagy sem.

alertsnemgoogle

Ha országos szabályozás várható…

Ha mások oldalának figyelése a célod, pl. egy kormányzati oldalé, ahol új szabályozás várható, akkor használd a Visualping eszközt. Ennek az eszköznek ugyanis az az előnye, hogy megmutat neked minden olyan változást, ami egy adott, mások által birtokolt honlapon történik.

Miért nem írok használati utasítást ezekhez az eszközökhöz?

Azért nem, mert nem akarok minden poént lelőni, amivel előállok a következő workshopomon. Ha érdeklenek a workshop részletei, iratkozz föl hírlevelünkre – és ne tervezz mást szeptember 7-én délelőttre!